Een beetje meer over mezelf

Hallo, Ik ben Walter Mertens.Hierbij wil ik mij kort even voorstellen. Ik ben geboren in 1969 en ik woon in Oostmalle, in de Belgische kempen.
Van klein af aan was ik vooral geinteresseerd in techniek, eerst waren dat papieren machientjes, later allerlei Lego projecten.
Een beetje later heb ik de elektriciteit en elektronica ontdekt.
Elektronika studeren was een logische keuze voor mij.
Ik heb sindsdien altijd in de elektronica gewerkt, eerst bij GET nv, toen Teradyne en later Elster.

Stilaan groeide echter ook mijn interesse voor de natuur met een eigen tuintje.
In 2010 heb ik mezelf eerder toevallig ingeschreven voor een starters cursus voor imkers.
Het resultaat is dat er nu bij ons in de tuin een aantal bijenkasten staan en ik altijd wel iets te doen heb in de tuin.
Je kan wel zeggen dat deze hobby eerder een passie werd voor mij.
Mensen van de imkerbond Zoersel hebben mij met raad en daad bijgestaan om goed van start te kunnen gaan. Dat doen ze trouwens nog altijd.
Voor zover ik het zelf kon ondervinden is het elk seizoen toch weer anders, een lange winter of een vroege lente maken dat je anders moet gaan inspelen op deze omstandigheden.
Als de bijen dan uiteindelijk goed of verzwakt de lente kunnen invliegen maakt dat sommige kasten wat meer aandacht nodig hebben dan andere.
Ook het knutselen aan allerlei gereedschap zorgt ervoor dat je in de winter maanden ook je bezigheden hebt.
Ik werk met kempische kasten, dit zijn betrekkelijk grote kasten met 12 ramen binnenin.
Dit formaat heb ik gekozen om gemakkelijk ramen uit te kunnen wisselen met degene die me in het begin begeleidde en zolang ik geen probleem heb met m'n rug...
Nog een voordeel voor me is dat ik deze houten kasten zelf kan maken en ze ook kan ontsmetten zonder chemische produkten te moeten gebruiken.
In 2014 was er een cursus specifiek over het imkeren met bestuivingsvolkeren. Hier ontdekte ik weer andere technieken en problemen rond het bevruchten van bepaalde gewassen.
Vanaf dit jaar, 2015, probeer ik nu mijn bijenbestand zodanig uit te breiden dat ik volgend jaar eventueel enkele volkjes kan gaan uitzetten bij landbouwers.
Als je hierin geinteresseerd bent, mag je altijd contact met me opnemen via walter@pcbees.com.Via deze website kan ik de geinteresseerden op de hoogte houden. In de Galery tab zal ik enkele leuke foto's te verzamelen.
Andere onderwerpen kunnen verder in de tijd ook aan bod komen, dus kom gerust af en toe eens opnieuw kijken.
Alvast bedankt voor je interesse om dit te lezen en tot binnenkort.Enjoy!
Walter
Recent Posts